Google maakt Google Maps immersiever met nieuwe updates

Google heeft nieuwe updates aangekondigd voor de Google Maps-app voor smartphones. Er komen onder meer fotorealistische 3D-luchtfoto’s van wereldwijd bekende bouwwerken. Ook voegt Google de optie toe om te zoeken in Live View, waarbij supermarkten en tankstations in AR in beeld verschijnen.

Google kondigt aan dat het 250 nieuwe fotorealistische 3D-luchtfoto’s naar de Google Maps-app brengt. Hierop zijn 3D-modellen van bekende bouwwerken zoals het Akropolis in Athene, de Empire State Building in New York en de Tokiotoren te zien. Wel zijn deze en onderstaande functies vooralsnog niet beschikbaar in de Benelux.

Google Maps AR-update
(Afbeelding: Google)

Daarnaast wordt Live View verbeterd. Met de AR-functie kun je door middel van je smartphonecamera de omgeving bekijken waarbij je informatie krijgt voorgeschoteld. Deze functie wordt nu uitgebreid met een zoekoptie, waarbij het mogelijk is om te zoeken naar bepaalde punten, zodat je makkelijker de lokale supermarkt of de dichtstbijzijnde pinautomaat weet te vinden.

Ook kondigt Google de functie Neighborhood Vibe uit, waarbij buurten en bepaald stempel krijgen. Dit gebeurt door middel van AI en andere informatie die Google verzameld heeft. Het doel is om de ‘sfeer’ van een buurt weer te geven, waardoor het aantrekkelijker moet worden voor toeristen om andere gebieden te bezoeken.

Niet beschikbaar in de Benelux

Vooralsnog worden de functies binnenkort alleen beschikbaar voor gebruik in Los Angeles, London, New York, San Fransico en Tokio. Wel komt de update naar zowel Android als iOS. Het is niet bekend of en wanneer de updates ook voor de Benelux beschikbaar worden.