Tussen 14 en 17 oktober vindt het Festival of Lights-event plaats in Pokémon Go

De donkere dagen komen er weer aan en daar speelt Niantic op in met het Festival of Lights-evenement in Pokémon Go. Tijdens het festival in de populaire AR-game is het onder meer mogelijk om de lichtgevende Pokémon tegen het lijf te lopen en deze te vangen.

Tijdens het Festival of Lights is het onder andere mogelijk om Morelull te vangen. Deze Pokémon kan evolueren in Shiinotic. Daarvoor heb je vijftig Morelull Candy nodig. Beide vormen zijn grass- en fairy-types. Daarnaast zullen sommige Pokémon ’s avonds licht geven tijdens het evenement in Pokémon Go.

Andere Pokémon die je tijdens het aankomende Pokémon Go-event vaker tegen het lijf kunt komen zijn Pikachu, Vulpix, Magnemite, Litwick, Litleo, Helioptile en Dedenne. Daarnaast is het in zeldzamere gevallen mogelijk om Galarian Ponyta of Togedemaru te vinden.

Verder zijn er tijdens het Festival of Lights verschillende bonussen van kracht. Zo heb je bijvoorbeeld een verhoogde kans om een Shiny Chinchou tegen het lijf te lopen, krijg je dubbele XP en dubbele Candy als je Pokémon vangt en duurt een Incense tijdens het evenement twee uur.

Incense

Gebruik je een Incense tijdens het evenement, dan zal je deze soorten vaker aantrekken in Pokémon Go: Alolan Geodude, Blitzle, Darumaka, Litwick, Dedenne, Morelull. Ook Galarian Ponyta en Galarian Darumaka komen wat vaker voor door het gebruik van een Incense tijdens Festival of Lights.

Pokémon Go Festival of Lights
(Afbeelding: Niantic)

Field Research en Timed Research

Bij het voltooien van Field Research-taken kun je de volgende Pokémon tegen het lijf lopen: Galarian Ponyta, Electabuzz, Magmar, Chinchou, Blitzle, Dedenne en Morelull. Ook is er een Timed Research aanwezig, waarbij je een Sparkler Pose kunt verdienen, waarbij je personage een sterretje vasthoudt om alvast in de feeststemming te komen.

Raids

Daarnaast zijn dit de Pokémon die je tijdens het evenement in Raids kunt tegenkomen:

  • Raids met één ster: Galarian Ponyta, Darumaka, Dedenne, Morelull
  • Raids met drie sterren: Alolan Raichu, Galarian Weezing, Mawile, Hisuian Braviary
  • Raids met vijf sterren: Xerneas
  • Mega Raids: Mega Manectric

| Lees ook: Wanneer is de volgende Community Day van Pokémon Go?