Saints & Sinners-ontwikkelaar Skydance werkt aan nieuwe game Behemoth

Skydance Interactive, de ontwikkelaar van The Walking Dead: Saints & Sinners, werkt aan een nieuwe game. De VR-game krijgt de titel Behemoth en verschijnt ‘eind 2023’. Verder is er vrij weinig over Behemoth bekend, behalve dat het zich afspeelt in een ‘grimmige nieuwe wereld’.

In de korte video is een sneeuwrijke omgeving te zien. Daarnaast is de look and feel wat duister. Verdere details zijn er echter nog niet, waardoor het lastig te zeggen is welke kant Skydance Interactive met deze game op wil gaan. Behemoth komt eind 2023 naar de Meta Quest 2 en de Oculus Rift-headsets.

De titelonthulling vond plaats tijdens het Meta Connect-evenement van 11 oktober. Het evenement stond vooral in het teken van de nieuwe VR-bril van het bedrijf: de Meta Quest Pro. Deze krijgt een prijskaartje van 1.800 euro en heeft onder andere een betere processor dan de Meta Quest 2. Ook zijn er nieuwe functies aanwezig, zoals oogtracking en gezichtstracking. De Quest Pro richt zich met zijn hoge prijs dan ook niet op de doorsnee consument, maar eerder op bedrijven en professionals.

Skydance

Ontwikkelaar Skydance Interactive zit ook achter de VR-games Archangel VR en The Walking Dead: Saints & Sinners. Later dit jaar verschijnt de opvolger daarvan: Chapter 2: Retribution. Skydance Interactive is een onderdeel van Skydance, die ook achter de film Top Gun: Maverick en andere actiefilms zit.

| Lees ook: Meta-werknemers zijn niet te spreken over Horizon Worlds