Bonelab is de snelst verkochte game in de Meta Quest Store

Bonelab is niet alleen de meest gehypete game van het jaar, maar ook nog eens de snelst verkochte game in de Quest Store. Op 29 september verscheen Bonelab voor de Meta Quest 2 en Steam VR, waarna het in minder dan een uur na lancering al 1 miljoen dollar in het laatje bracht.

Ontwikkelaar Stress Level Zero brengt met Bonelab de opvolger van Boneworks uit 2019 naar de Quest 2 en Steam VR. Uit ruim 8.700 beoordelingen krijgt de game gemiddeld ruim 4,5 sterren in de Meta Quest Store. Op Steam krijgt het van meer dan 7.000 spelers ‘grotendeels positieve’ beoordelingen.

Ook andere VR-games van Meta deden het goed. Zo bracht de Resident Evil 4-port van Armature Studio in de eerste 24 uur op de Quest 2 meer dan 2 miljoen dollar op. Zenith: The Last City leverde Ramen VR 1 miljoen dollar op in de eerste dag na lancering. Bij Blade & Sorcery: Nomad ging het om 1 miljoen dollar in twee dagen tijd.

Meta Connect-event oktober

Meta maakte dit nieuws bekend tijdens het Connect-event van oktober. Het bedrijf kondigde daarnaast zijn nieuwe high-end mixedrealitybril aan: de Meta Quest Pro. Ook werd bekend dat Skydance Interactive werkt aan een nieuwe game met de naam Behemoth. Deze ontwikkelaar is bekend van The Walking Dead: Saints & Sinners. De opvolger daarvan, Chapter 2: Retribution, verschijnt later dit jaar op de Quest 2 en later ook op de nog te verschijnen PlayStation VR2.

| Lees ook: Werken de Quest Pro-controllers op de Meta Quest 2?