Lynx R1-headset verschijnt iets later dan gepland

Lynx heeft aangekondigd dat zijn eerste mixedrealityheadset opnieuw is vertraagd. In plaats van een release in november zullen de eerste versies van de bril in december verschijnen. Het gaat hierbij om modellen zonder certificering. De Lynx R1 met certificering verschijnt niet eerder dan februari 2023.

De versies van de Lynx R1 met en zonder certificering zijn identiek aan elkaar. Het enige verschil is dat bij de een de certificering ontbreekt voor componenten zoals de batterij. Deze versie is dan ook bedoeld voor ontwikkelaars.

Andere belangstellenden kunnen niet eerder dan februari 2023 met de Lynx R1 aan de slag, maar iedereen die in 2021 een bestelling heeft geplaatst kan een niet-gecertificeerde versie aanvragen. Ook krijgt de headset een hogere prijs vanwege de duurdere componenten. Voor iedereen die al een bestelling geplaatst heeft, veranderd er niets.

Daarnaast worden de controllers voor de Lynx R1-headset verwacht in het derde kwartaal van 2023. Deze zijn compleet vernieuwd, waardoor ze later verschijnen dan de headset zelf. De mixedrealitybril maakt voornamelijk gebruik van handtracking. Ook is er controllerondersteuning voor SteamVR onderweg.

Kickstarter-project

De Lynx R1 is een Kickstarter-project van de Fransman Stan Larroque. De headset moet vooral uitblinken op het gebied van mixed reality en extended reality. Daarnaast stelt Larroque dat het bedrijf gebruikmaakt van een traditioneel Europees bedrijfsmodel, waarbij het product met winst wordt verkocht en het niet met de data van gebruikers aan de haal gaat.

| Lees ook: Deze polsband van Tap Systems tovert ieder oppervlak om tot toetsenbord