Pimax Portal is een handheldconsole met VR-ondersteuning

De Chinese fabrikant Pimax heeft een handheldconsole aangekondigd die naast Android-games en cloudgames ook VR-games ondersteunt. De Pimax Portal is vanaf 15 november verkrijgbaar en is te koop vanaf 299 dollar, afhankelijk van het model dat je kiest.

Volgens Pimax is de Pimax Portal een Metaverse Entertainment System (MES). Er is een 7-inch model en een XL-variant met een display van 8,8-inch. Het standaard model beschikt over een 4K-QLED-display met een beeldverversing van 144 Hz. De XL-versie heeft een resolutie van 2.560 x 1.600 pixels, gepaard met een verversingssnelheid van 120 Hz.

De handheldconsole behuist een Qualcomm Snapdragon XR2-SoC, die ook in de Meta Quest Pro te vinden is. Ook ondersteunt de Pimax Portal Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.1. Daarnaast is er 8 GB RAM-geheugen en 128 of 256 GB opslag aanwezig. Met behulp van een microSD-kaart kan het geheugen worden uitgebreid tot een maximum van 1 TB.

Lees ook: Met deze gadget gebruik je jouw iPhone als AR-headset

De Pimax Portal draait op software die gebaseerd is op Android, waardoor het mogelijk is om Android-spellen op de handheld te spelen. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van streaming met behulp van clouddiensten zoals GeForce Now en Xbox Game Pass. VR-streaming is mogelijk vanaf een pc met Steam geïnstalleerd.

VR-toepassingen

Om VR-games te spelen is daarnaast een compatibele VR-bril nodig, waar de Pimax Portal in de plaatsen is. Er zijn vijf camera’s aanwezig voor mixedrealitytoepassingen en inside out tracking. Verder kan de handheld ook worden aangesloten op een tv of pc. Dat kan met een docking station of HDMI-kabel.

Net als bij de Nintendo Switch kunnen de controllers van de handheldconsole worden losgekoppeld. In totaal kunnen er maximaal zes controllers tegelijk worden gebruikt op de Pimax Portal. Ook kunnen deze controllers in virtual reality gebruikt worden.

De handheldconsole van Pimax is verkrijgbaar via Kickstarter en kost afhankelijk van het model tussen de 299 en 599 dollar.

| Lees ook: Sony kondigt nieuwe PSVR2-games aan