Meta Quest 2 terugzetten naar fabrieksinstellingen? Zo werkt het

Je Meta Quest 2 resetten is iets waar je liever niet aan denkt, maar kan er wel voor zorgen dat eventuele problemen verdwijnen. Ook als je de VR-headset wil verkopen, is het verstandig om hem te resetten. In dit artikel leggen we uit hoe je de VR-bril terugzet naar de fabrieksinstellingen.

Het resetten van de Meta Quest 2 zorgt ervoor dat de VR-bril een verse start krijgt. Al je gegevens en games worden van de headset verwijderd. De software wordt bovendien teruggezet naar de staat van het moment dat je hem voor het eerst uit de doos haalde. Je kunt het resetten niet ongedaan maken. Zet de VR-bril daarom alleen terug naar de fabrieksinstellingen als je problemen ervaart of het apparaat wil verkopen.

Meta Quest 2 resetten: zo doe je het

Het resetten van de Meta Quest 2 kan zowel via je smartphone als via de headset zelf. Als je VR-bril verbonden is met je telefoon, open je de Quest-app op je smartphone en ga je naar het Menu. Tik op Apparaten, selecteer je VR-bril uit de lijst en open de Headsetinstellingen. Vervolgens ga je naar Geavanceerde instellingen en kies je voor Fabrieksinstellingen herstellen. Tik op Opnieuw instellen om het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Het resetten van de VR-bril kan ook via het apparaat zelf. Zet de Meta Quest 2 uit en houdt de aan/uit-knop en de volumeknop (-) enkele seconden tegelijk ingedrukt. In het menu gebruik je vervolgens de volumeknoppen om te navigeren. Met de aan/uit-knop kun jij je keuze bevestigen. Je reset je Meta Quest 2 via Fabrieksinstellingen herstellen. Bevestig je keuze door voor Ja te kiezen.

| Ook interessant: De Meta Quest 2 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue.

Meta Quest 2 kerstcadeau in doos
Weer als nieuw (Bron: Unsplash)

Waarom zou je de VR-bril terugzetten naar de fabrieksinstellingen?

Waarom zou je de Meta Quest 2 resetten? Er zijn verschillende redenen waarom het logisch of verstandig is om je VR-bril terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Virtual Universe zet ze voor je op een rij.

  • Je ervaart problemen met de Meta Quest 2. Als de headset regelmatig vastloopt, of als je bugs of glitches ervaart, kun je dit verhelpen door de VR-bril terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
  • Je wil de VR-bril verkopen. Een reset van de Meta Quest 2 zorgt ervoor dat al je gegevens verwijderd worden. Zo heeft de nieuwe eigenaar een schone start en hoef jij niet bang te zijn dat je gegevens bij de nieuwe eigenaar terechtkomen.
  • Je bent het ontgrendelingspatroon vergeten. Vreemd genoeg zit er dan niets anders op dan de VR-bril terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.
  • Er staan te veel apps en games op de VR-bril en je wil makkelijk en snel ruimte vrijmaken. In plaats ze een voor een te verwijderen, geeft het resetten van de Meta Quest 2 je snel een schone start.

| Lees ook: Heb je een VR-bril nodig voor de metaverse of kan je prima zonder?