Project Cambria van Meta krijgt mogelijk de naam Quest Pro

De langverwachte ‘high-end’ mixedrealitybril van Meta – die bekendstaat als Project Cambria – krijgt mogelijk de naam Quest Pro. Deze naam is na een nieuwe update namelijk opgedoken in de broncode van de Oculus-app voor iPhones. Ook moet de Pro veel betere prestaties leveren dan de Quest 2.

Dataminer Steve Moser vond de tekst ‘Koppel Meta Quest Pro rechtercontroller’ in de broncode van de iOS-app van Oculus. Volgens Bloomberg beschikt de nieuwe mixedrealitybril van Meta over betere grafische prestaties ten opzichte van de standaard Quest-headset. Daarnaast zou het apparaat beschikken over interne camera’s met een hoge resolutie en een dieptesensor om augmented reality in kleur mogelijk te maken.

De Meta Quest Pro krijgt naar verluidt meer opslag dan de reguliere Quest-headsets. Ook worden er nieuwe controllers verwacht en moet er oogtracking aanwezig zijn. De VR-schermen moeten bovendien een hogere resolutie bieden dan de 1.920 x 3.664 pixels in de Quest 2. Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat het bij de pro-versie om twee miniledpanelen van 2.160 x 2.160 pixels.

High-end VR-bril

Project Cambria werd in 2021 aangekondigd als nieuwe ‘high-end’ VR-headset van Meta. Naar verluidt krijgt de VR-bril een prijskaartje van minstens 1000 dollar. Het bedrijf lijkt zich vol in te zetten op virtual reality en de metaverse, al is het maar vanwege de naamsverandering van het Facebook-moederbedrijf naar Meta. Recent werd Meta aangeklaagd door een VR-bedrijf met dezelfde naam.