Microsoft Flight Simulator 2024 is ook te spelen in VR

Microsoft Flight Simulator 2024 verschijnt op 19 november voor pc en zal ook speelbaar zijn in VR. Asobo Studio heeft bevestigd dat PCVR ondersteund wordt, zoals bij de 2020-versie van het spel ook het geval was. De game bevat een ‘diverse en gedetailleerde’ vloot aan vliegtuigen en een groter aanbod aan luchthavens dan zijn voorganger.

Asobo Studio zegt dat Microsoft Flight Simulator 2024 nieuwe mogelijkheden biedt, zoals brandbestrijding vanuit de lucht, zoek- en reddingsacties en commerciële vluchten. Het wordt volgens de ontwikkelaar onder meer mogelijk om met ballonnen en blusvliegtuigen te vliegen. Het spel bevat daarnaast een carrièremodus en diverse missies.

De vliegsimulatiegame is niet alleen op reguliere monitors, maar ook in VR te spelen. Spelers kunnen met een PCVR-compatible VR-bril met Microsoft Flight Simulator 2024 aan de slag. Geschikte headsets zijn bijvoorbeeld de HTC Vive Pro 2, HP Reverb G2 en Valve Index. Het is ook mogelijk om de game in virtual reality te spelen via SteamVR door bijvoorbeeld een Meta Quest 3 of Meta Quest 2 aan te sluiten op een pc via Air Link of een Link Cable.

| Lees ook: PlayStation VR2-adapter voor pc is vanaf 7 augustus te koop