Tinder zet plannen voor metaverse toch niet door

Match Group schrapt de plannen om met Tinder de metaverse te betreden. De datingapp nam vorig jaar het AR-bedrijf Hyperconnect over en maakte het concept van een ‘Tinderverse’ bekend. Door de overname heeft Tinder in het tweede kwartaal van dit jaar 10 miljoen dollar verlies geleden.

Het lijkt over en uit voor de Tinderverse, Tinders versie van de metaverse volgens ceo Renate Nyborg. De eerste vrouwelijke ceo van Tinder werd in september vorig jaar aangenomen en had grootste plannen voor de app, maar vertrekt alweer. De ceo van moederbedrijf Match Group, Bernard Kim, zegt dat hij instructies heeft gegeven dat Hyperconnect moet terugschalen.

“Gezien de onzekerheid over de uiteindelijke verschijning van de metaverse en wat wel of niet zal werken, en de uitdagende werkomgeving, heb ik het team van Hyperconnect geïnstrueerd om op dit moment niet zwaar te investeren in metaverse”, zei Kim in een brief aan aandeelhouders. Behalve de tegenvallende kwartaalcijfers is er geen reden voor dit besluit genoemd.

Tinder Coins

Ook Tinder Coins gaan op de schop. De in-app valuta van de datingapp werd in februari in enkele markten gelanceerd en zou in het derde kwartaal breder worden uitgerold. Toch wordt de functie nu al stopgezet omdat het bedrijf ‘gemengde resultaten heeft gezien’.

Mindere cijfers

De inkomsten bleven ondanks een omzetgroei achter bij de verwachtingen van analisten. De kwartaalcijfers van het tweede kwartaal van 2022 tonen een verlies van 10 miljoen dollar aan, terwijl het bedrijf in hetzelfde kwartaal van 2021 nog 210 miljoen dollar winst boekte. Ook wordt er voor het derde kwartaal weinig tot geen groei verwacht. De aandelen van Match Group daalden dinsdag na de komst van het rapport met 22 procent.