Fortnite VR? De battle royale krijgt mogelijk ondersteuning voor virtual reality

De populaire battleroyalegame Fortnite krijgt mogelijk ondersteuning voor virtual reality. In de laatste update van Fortnite is code gevonden voor de VR-headset Meta Quest 2. Hoewel de game momenteel in third-person te spelen is, gaan er ook geruchten rond over een first-person-modus.

De verwijzingen naar de Meta Quest 2 zijn gevonden door Fortnite-leaker HypeX. Over andere VR-platformen is niets opgedoken, maar het is niet te verwachten dat Fortnite in VR exclusief naar de Quest komt. Epic-ceo Tim Sweeney is een voorstander van open-platform-games, dus het is te verwachten dat Fortnite in VR naar zo veel VR-platformen als mogelijk is zou komen. Bovendien heeft Sony veel geïnvesteerd in de game, waardoor de VR-versie waarschijnlijk ook naar de aankomende PlayStation VR2 komt.

Fortnite en de metaverse

Fortnite begint steeds meer op een metaverse te lijken. Een metaverse is in principe een sociaal netwerk in de virtuele wereld, en in Fortnite zitten onder meer Party Hubs, waarbij je elkaar kunt ontmoeten zonder te vechten. De verschillende crossovers in de game zorgen er bovendien voor dat je kunt zijn wie je wil zijn: van Kratos tot Indiana Jones. Ondersteuning voor VR in Fortnite zou betekenen dat Meta’s Horizon Worlds-metaverse er een geduchte concurrent bij heeft.

Meta Quest-port

Het is niet voor het eerst dat Epic Games een VR-game van pc naar de standalone Quest bracht. In 2019 deed Epic dit namelijk met Robo Recall, die in 2016 voor het eerst verscheen. Bovendien is Sweeney publiekelijk erg enthousiast over virtual reality en de metaverse. Fortnite VR zou dus geen vreemde zet zijn.