Meta blijft samenwerken met Qualcomm aan nieuwe VR-headsets

Meta en Qualcomm blijven de komende tijd samenwerken ten behoeve van de ontwikkeling van VR-headsets. De chipontwikkelaar zal aangepaste chips leveren voor Meta’s nieuwe VR-brillen. Eerder dit jaar kondigde Qualcomm ook een samenwerking aan met Microsoft voor chips in AR-brillen.

Qualcomm heeft eerder al chips gemaakt voor de VR-headsets van Meta, al sinds de komst van de Oculus Go. Qualcomm zegt dat de samenwerking ‘meerdere generaties van premium apparaten en ervaringen’ moet opleveren. Het gaat om ‘aangepaste VR-chipsets’ die worden aangedreven door het Snapdragon XR-platform voor ‘de volledige roadmap van onze Quest-producten’. Dat betekent dat er in elk geval de komende jaren een Qualcomm-chipset in VR-headsets van Meta zal zitten.

Volgens Qualcomm zijn de chipsets die het voor Meta’s nieuwe VR-brillen produceert niet exclusief voor Meta, zo vertelt het bedrijf aan CNET. Het is dus mogelijk dat de VR-chips ook in apparaten van andere bedrijven zullen verschijnen. Daarnaast meldt Qualcomm dat het zich enkel focust op virtual reality en niet op AR. Dat is wel iets waar Meta mee bezig is.

Meta Quest Pro verschijnt in oktober

In oktober wordt de aankondiging van de Meta Quest Pro verwacht. Deze VR-headset beschikt vrijwel zeker over een snellere chipset van Qualcomm. Onlangs werd de Meta Quest 2 in prijs verhoogd. Dit zou te maken hebben met de toenemende kosten vanwege te inflatie. Het is niet bekend wat dit betekent voor de prijs van de Meta Quest Pro. Hier is nog niets officieel over naar buiten gebracht, maar naar verluidt is de prijs fors hoger dan die van de Meta Quest 2.