Niantic brengt zijn AR-software naar mobiele browsers

De Lightship VPS-software van Niantic is nu ook beschikbaar in mobiele browsers. Met het Visual Positioning System van Niantic kunnen AR-games en -apps gebruikmaken van nauwkeurigere locatiedata. De software werd eind mei beschikbaar voor ontwikkelaars, maar is nu dus ook beschikbaar in de browser.

De software zorgt ervoor dat spelers dezelfde digitale objecten tot op de centimeter nauwkeurig te zien krijgen. Het Visual Positioning System kan bijvoorbeeld worden ingezet door winkels, waarbij de AR-objecten voor iedereen op exact dezelfde locatie te vinden zijn. De AR-software is te gebruiken op iOS- en Android-smartphones, of er nu LiDAR-dieptesensoren aanwezig zijn of niet.

Niantic

Niantic is een koploper op het gebied van augmented reality. In 2010 werd het bedrijf opgericht in de Verenigde Staten en sindsdien heeft het de succesvolle AR-games Ingress, Pokémon Go en Harry Potter: Wizards Unite uitgebracht. Momenteel werkt het bedrijf samen met Marvel aan een nieuwe AR-titel voor mobiele apparaten: Marvel World of Heroes.