AR-headset Magic Leap 2 verschijnt op 30 september vanaf 3.300 dollar

Magic Leap brengt zijn nieuwe AR-headset uit op 30 september 2022. De Magic Leap 2 is verkrijgbaar vanaf 3.300 dollar, in drie uitvoeringen. Net als de eerste versie uit 2018 heeft de bril twee donkere glazen die gekoppeld zijn aan een ronde computer die aan een broek te hangen is.

De nieuwe AR-bril heeft wat meer weg van een ‘gewone’ bril, met ronde glazen. Het gaat echter nog steeds om een dik ontwerp. De eerste Magic Leap-bril had een futuristisch uiterlijk.

Het design van de motion-controller is vrijwel hetzelfde gebleven, maar aan de binnenkant is er wel een verandering aangebracht. Waar de originele headset bewegingen volgde door midden van elektromagnetische velden, is het bedrijf met zijn hernieuwde AR-headset overgestapt op optische tracking op basis van sensoren in de headset en camera’s in de controller zelf.

Niet bedoeld voor consumenten

De Magic Leap 2 is bedoeld voor ontwikkelaars en bedrijven. De drie verschillende versies hebben voornamelijk invloed op de aanwezigheid van extra functies en ondersteuning. De duurste versie kost 4.999 euro.

De eerste AR-bril van de Amerikaanse start-up was niet erg succesvol. Toch haalde het bedrijf vorig jaar een nieuwe investering van 500 miljoen dollar binnen om de opvolger te maken. Of de vernieuwde AR-bril wel een succesformule wordt, moet nog blijken. Het is niet bekend of het apparaat ook in Nederland en België wordt uitgebracht.