120Hz-modus van Meta Quest 2 wordt de standaardinstelling

De 120Hz-modus voor de Meta Quest 2 werd in april 2021 toegevoegd, maar binnenkort is deze hogere beeldverversing ook de standaardinstelling. Voorheen ging het om een ‘experimentele functie’, die niet standaard stond ingeschakeld bij gebruik van de VR-headset.

Eerder moesten gebruikers zelf overschakelen naar de snellere verversingssnelheid, maar binnenkort is 120Hz standaard ingesteld, tenzij je een van de andere opties kiest. Meta maakt het mogelijk om de beeldverversing in te stellen op 60Hz, 72Hz, 80Hz, 90Hz en 120Hz. 60Hz is echter niet beschikbaar in games en apps, maar enkel in 360-graden-video’s.

Reactievermogen

De 120Hz-modus komt vooral goed tot zijn recht bij games als Eleven Table Tennis, Gorilla Tag en Superhot VR, omdat je daar net wat meer reactievermogen nodig hebt. Een nadeel van de 120Hz-beeldverversing is dat het de batterij van de Meta Quest 2 sneller leegslurpt. Het is niet bekend wanneer 120Hz definitief de standaardinstelling wordt.

Meta Quest Pro

Op 11 oktober wordt de opvolger van de Meta Quest 2 verwacht. Naar verluidt komt de Quest Pro met een snellere processor en een veel forsere prijs. Hoewel bronnen stellen dat de high-end VR-bril de naam Quest Pro krijgt, is dit nog niet bevestigd door het bedrijf.