Affected: The Manor-opvolger verschijnt in 2023 voor ‘alle grote platformen’

Affected: The Manor krijgt een opvolger. Fallen Planet Studios onthult dat Affected: The Asylum in 2023 verschijnt voor ‘alle grote platformen’. Het gaat om een verhaalgedreven game die zich afspeelt in Red Park Asylum, waar onlangs geesten zijn gesignaleerd.

Zes jaar na de release van Affected: The Manor komt Fallen Planet Studios met een nieuwe horrorgame op de proppen. In de nieuwe VR-titel kunnen spelers ‘huiveringwekkende ontmoetingen’ met The Nurse verwachten, aldus Fallen Planet. Naast een verhaalmodus is er ook een multiplayermodus aanwezig voor vier personen. Deze modus moet volgens de studio ‘zowel fysieke als mentale uitdagingen’ bieden.

Affected: The Asylum: release in 2023

Daarnaast is er The Escape. Deze gratis DLC nodigt spelers uit om ‘dieper in de geschiedenis van Red Park Asylum te duiken’ en samen te werken met andere spelers om ‘duivelse puzzels’ op te lossen en een vreemd figuur te volgen. Het is nog niet bekend welke prijs de game krijgt, maar de ontwikkelaar kondigt aan dat Affected: The Asylum in 2023 verschijnt ‘voor alle grote platformen’. Het is te verwachten dat de VR-titel in elk geval naar de Meta Quest 2 en aankomende PSVR2-headset komt. The Escape-DLC volgt op een later moment.