‘Air Link-dongle Meta Quest 2 ondersteunt cloudstreaming’

De Air Link-dongle voor de Meta Quest 2 beschikt mogelijk over ondersteuning voor cloudstreaming. Geruchten over het apparaat gaan al enkele maanden rond. Met de dongle moet het makkelijker worden om Air Link in te stellen, waardoor de Meta Quest 2 verbinding kan maken met een pc.

Door de Air Link-dongle in een USB-poort van een gaming-pc te steken, kan VR-content van je pc in hoge kwaliteit naar de VR-headset gestreamd worden. Analist Brad Lynch zegt dat de dongle gebruikmaakt van de Cloud VR- en Avalanche-software van Meta. Dit zou betekenen dat cloudstreaming tot de mogelijkheden behoort.

Wi-Fi 6 en 5GHz

Volgens Lynch wordt de accessoire gemaakt door D-Link, maar in de markt gebracht als Meta-product. De dongle zou Wi-Fi 6 ondersteunen en gebruik maken van de 5GHz-band om met de VR-headset te verbinden. Eerder gingen er al geruchten rond dat Meta wilde inzetten op cloudstreaming voor VR- en AR-doeleinden.

Meta Quest Pro

In oktober kondigt Meta een nieuwe VR-headset aan, zo maakte ceo Mark Zuckerberg bekend. Waarschijnlijk gaat het om de release van de Meta Quest Pro. De high-end versie van de Meta Quest 2 zou over een 30 procent snellere chipset beschikken.