Air Link-dongle voor Meta Quest 2 verschijnt binnenkort

Meta werkt naar verluidt aan een Air Link-dongle waarmee het makkelijker moet worden om de functie te gebruiken op de Meta Quest 2. Via de USB-dongle kunnen VR-games direct gestreamd worden naar de VR-bril. Een wifiverbinding is niet nodig, waardoor het makkelijker is om de Quest 2 aan te sluiten op een pc.

Naar verluidt krijgt de Air Link-dongle de naam ‘Ari’ en heet de software ‘Air Bridge’. Volgens analist Brad Lynch is de accessoire in ontwikkeling en verschijnt deze in 2023 wereldwijd. De bijbehorende software zou volgende week al verschijnen met de komst van de Quest 44.0-update, al is deze nog niet te gebruiken. Lynch stelt dat Meta de accessoire op 28 september onthult in een blogbericht. Tijdens Meta Connect op 11 oktober, wanneer ook de Meta Quest Pro zal worden aangekondigd, gaat Meta verder naar verluidt verder in op de accessoire.

Volgens Lynch gaat het om een bètafunctie. Air Bridge zal in eerste instantie alleen voor de Meta Quest 2 beschikbaar zijn en initieel enkel eind 2022 in de Verenigde Staten verschijnen. In de eerste helft van 2023 wordt de Air Link-dongle ook beschikbaar in Europa. Daarnaast komt er dan ondersteuning voor de Meta Quest Pro.

Air Link met ondersteuning voor cloudstreaming

Eerder onthulde Lynch dat de dongle in aantocht is en mogelijk cloudstreaming ondersteunt. Naar verluidt maakt de accessoire gebruik van de Cloud VR- en Avalanche-software van Meta. De Air Bridge wordt gemaakt door D-Link. Er is mogelijk Wi-Fi 6-ondersteuning aanwezig. De dongle maakt gebruik van de 5GHz-band om een connectie te maken met de Meta Quest 2.