All On Board brengt de spelletjesavond naar virtual reality

Ontwikkelaar The Game Kitchen wil de traditionele spelletjesavond naar virtual reality brengen met All On Board. Op het VR-platform kunnen bestaande bordspellen gespeeld worden, maar spelers kunnen ook hun eigen creaties maken, aanpassen en delen met anderen.

Bij release zijn de volgende bordspellen inbegrepen: Nova Aetas Black Rose Wars, Escape the Dark Castle, Rallyman GT, Sword & Sorcery, Infinity Defiance, Istanbul, SteamWatchers en Hamlet. Hier worden nog vier titels aan toegevoegd voordat de game verschijnt.

Spelers kunnen gebruikmaken van privéruimtes of online matchmaking met crossplay. Ook zonder VR-headset kunnen spelers participeren aan All On Board, door middel van een smartphone-app. Het creëren van een avatar is op mobiele apparaten echter niet mogelijk.

VR-bordspellen

All On Board is niet de enige game waarin één of meerdere bordspellen centraal staan. Zo is er een VR-versie van Kolonisten van Catan: Catan VR en een VR-schaakspel genaamd Chess Club. Demeo is weer een co-op-rpg in de stijl van Dungeons & Dragons.

Kickstarter

De VR-titel is straks beschikbaar op de Meta Quest, Meta Quest 2 en PC VR via Steam. Het is niet bekend wanneer de game verschijnt, maar de ‘verwachte releasedatum’ is in juli 2023. Op moment van schrijven is er een Kickstarter van het bordspellenplatform actief.