‘Ancient Dungeon verschijnt later dit jaar op PlayStation VR2’

Ancient Dungeon wordt later dit jaar verwacht op de PlayStation VR 2-headset. Volgens de ontwikkelaar is de port af. Er is enkel nog groen licht nodig van Sony. De PS VR2-versie ondersteunt crossplay, waardoor het mogelijk is om te spelen tegen Quest- en Steam-gebruikers.

De PlayStation VR2-port van Ancient Dungeon zal vooralsnog enkel een singleplayermodus bevatten. Voor de Quest 3- en PC VR-versie van de game is onlangs een multiplayerbèta gestart, waarbij spelers in co-op met de game aan de slag kunnen. Het platform van Sony ondersteunt echter geen bètatests, waardoor de multiplayermodus waarschijnlijk op een later moment volgt.

Ancient Dungeon is een roguelite-dungeoncrawler

Ancient Dungeon is een dungeoncrawler met roguelite-elementen en op fysica gebaseerde combat. Verwacht willekeurig gegenereerde dungeons vol monsters zoals zombies, skeletten en vleermuizen. De game is ontwikkeld door Eric Thullen.

De game verscheen voor het eerst in november 2021. Dat was in early access voor de Quest, Quest 2 en Steam voor PC VR. In oktober kreeg de Quest 3-versie van Ancient Dungeon een visuele upgrade met schaduwen, dezelfde renderafstand als bij PC VR en een hogere resolutie (van 1.664 x 1.824 pixels naar 2.352 x 2.464 pixels).

| Lees ook: Stranger Things VR is voor ‘onbepaalde tijd’ uitgesteld