Anker brengt draadloze oortjes uit voor Meta Quest 2

Anker heeft draadloze oortjes op de markt gebracht die speciaal bedoeld zijn voor de Meta Quest 2. De Soundcore VR P10 maakt gebruik van een 2,4GHz-connectie met de VR-bril, door middel van een meegeleverde USB-C-dongle. Deze dongle moet een lage latency van 30 milliseconden mogelijk maken.

Het is niet voor het eerst dat Anker en Meta samenwerken. Eerder bracht het bedrijf een oplaadstation op de markt voor de Meta Quest 2. De Soundcore VR P10 is de nieuwe officiële accessoire voor de VR-bril van Meta. Hoewel de draadloze oortjes in de markt worden gebracht als een ‘Made for Meta’-product, werken ze ook met andere apparaten, zoals de Steam Deck en de PS5. Volgens Anker houdt de batterij van de draadloze oortjes het ongeveer zes uur vol. De draadloze oortjes zijn verkrijgbaar voor 99,99 dollar.

De Meta Quest 2 en de Soundcore VR P10 kunnen tegelijkertijd worden opgeladen, doordat er een USB-C-doorvoer in de dongle van de draadloze oortjes is verwerkt. Daarnaast kunnen er meerdere apparaten tegelijk worden aangesloten op de VR-oortjes van Anker. Als de dongle verbonden is met de VR-bril, kunnen ze via Bluetooth 5.2 ook worden verbonden op een smartphone of tablet. Hierdoor moet het mogelijk zijn om te bellen of muziek te luisteren terwijl je de VR-bril draagt.

Anker Soundcore VR P10 draadloze oortjes
(Afbeelding: Anker)

Wat is Anker?

Het bedrijf Anker is opgericht door een aantal oud-medewerkers van Google. Het merk is vooral bekend vanwege zijn powerbanks en andere smartphoneaccessoires. Onder het Soundcore-label brengt het bedrijf onder meer draadloze oortjes en bluetoothspeakers op de markt.

| Lees ook: Deze VR-studio’s zijn in handen van Meta