Apple Event 7 september: wordt de AR/VR-headset van Apple onthuld?

Het volgende Apple Event vindt plaats in september. In die maand vindt jaarlijks vrijwel altijd de release plaats van de nieuwe iPhone en Apple Watch. Over de AR/VR-bril van Apple wordt al langere tijd gespeculeerd. Maakt deze mixedrealitybril ook zijn opwachting tijdens het event?

De AR/VR-headset van Apple verschijnt volgens verschillende bronnen in 2022 of 2023. Onder andere Apple-analist Ming-Chi Kuo zei dat de release aan het eind van 2022 zou plaatsvinden. Vanwege leveringsproblemen van onderdelen voor het apparaat, wordt de AR/VR-headset volgens Kuo op dit moment niet eerder dan begin 2023 verwacht. De kans dat de Apple AR/VR-bril zijn opwachting maakt op 7 september lijkt dus vrij klein.

Mogelijke specificaties

Het scherm van de mixedrealityheadset van Apple beschikt mogelijk over OLEDos-technologie (OLED-on-Silicon), gemaakt door LG Display. Volgens techjournalist Mark Gurman (Bloomberg) draait de AR/VR-headset op de nieuwe M2-chip van Apple. De verwachte prijs ligt volgens Kuo tussen de 2.000 en 2.500 dollar.

Niet officieel aangekondigd

Apple heeft de AR/VR-bril nog niet officieel aangekondigd. Apple-ceo Tim Cook noemt augmented reality echter wel ‘van kritiek belang’ en een van de ‘weinige diepgaande technologieën’. In een interview met China Daily USA zei Cook dat hij wil dat de mensheid centraal staat in de AR/VR-strategie van Apple.