‘Apple Vision Pro krijgt resolutie van 3.600 x 3.200 pixels per oog’

De displays van de Apple Vision Pro krijgen mogelijk een resolutie van 3.600 x 3.200 pixels per oog die naar verluidt worden gemaakt door LG Display en Sony. De pixeldichtheid van de micro-oleddisplays zou 3.386 ppi bedragen.

Dit nieuws deelt analist Brad Lynch op X (voorheen bekend als Twitter) die zich baseert op informatie van een Chinese website. De micro-oleddisplays hebben naar verluidt elk een grootte van 1,42 inch. Hierdoor komt de pixeldichtheid uit op 3386 ppi. De variabele beeldverversing bedraagt daarnaast 90Hz. Er is echter ook een speciale 96Hz-modus voor het afspelen van video’s in 24 frames per seconde.

Concurrent Meta komt in de herfst van dit jaar met de Meta Quest 3 op de proppen. Deze VR-bril maakt gebruik van LCD-displays met een lagere resolutie van 2.064 x 2.208 pixels per oog. De beeldverversing is met 120Hz wel iets hoger. In september brengt het bedrijf meer details naar buiten over de opvolger van de Quest 2-headset.

Vrouw draagt Apple Vision Pro

Dit weten we nog meer over de Apple Vision Pro

Het techbedrijf uit Cupertino kondigde de Apple Vision Pro in juni van dit jaar aan tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC. De VR-bril krijgt een prijskaartje van 3.500 dollar. Wat dit voor de prijs in euro’s betekent is nog niet bekend.

Met de komst van de Apple Vision Pro-bril komt ook een nieuw besturingssysteem: visionOS. De headset krijgt een 3D-interface en gebruikers kunnen aan de slag met bekende apps zoals Safari, Mail, Foto’s, Berichten, FaceTime, Apple TV+, Apple Arcade, Keynote en Pages.

Daarnaast draait de Apple Vision Pro op een M2-soc, die ook te vinden is in de nieuwe MacBook Air 15″. Ook maakt de headset gebruik van een R1-chip om sensor-informatie te verwerken. In totaal heeft de VR-bril twaalf camera’s aan zowel de binnen- als buitenkant. Deze worden onder andere gebruikt om gezichtsuitdrukkingen van de gebruiker om te zetten naar een virtuele avatar, maar ook om de omgeving van de gebruiker te zien door middel van passtrough.

| Lees ook: VR op Xbox: waar blijft de VR-bril van Microsoft?