‘Apple Vision Pro verschijnt niet in januari, maar maart 2024’

De langverwachte Apple Vision Pro komt later dan gepland. Dat meldt Bloomberg-journalist en Apple-kenner Mark Gurman. Aanvankelijk stond de mixedrealitybril van de techgigant blijkbaar voor januari 2024 gepland, maar de verschijningsdatum zou zijn verschoven naar maart. Een officiële releasedatum heeft Apple nog niet bekendgemaakt.

Het uitstel van de headset komt naar verluidt doordat het bedrijf nog niet klaar is met het uitvoeren van tests met de eerste mixedrealitybril van het bedrijf. Daarnaast zou de techgigant te maken hebben met productieproblemen.

Een release van de Vision Pro in maart is volgens Gurman logisch, omdat Apple voorgaande jaren ook producten uitbracht in die maand. In maart 2023 onthulde het bedrijf alleen een gele uitvoering van de iPhone 14 (Plus), maar in maart 2022 kwam het met onder meer een nieuwe iPhone SE, een iPad Air en een Mac Studio op de proppen.

Vrouw draagt Apple Vision Pro
(Bron: Apple)

Apple Vision Pro-release in Nederland en België nog later

In welke maand de Apple Vision Pro ook uitkomt, in Nederland en België zullen we nog langer op de release moeten wachten. De mixedrealitybril verschijnt namelijk in eerste instantie in de Verenigde Staten. Europa is pas later aan de beurt. In beide gevallen is er nog geen concrete releasedatum.

Mark Gurman zei eerder dat de Europese release mogelijk pas op zijn vroegst in 2025 zal plaatsvinden. Wat ons betreft is de tijd dan eigenlijk al rijp voor een opvolger. De volgende versie lijkt overigens al onderweg, want volgens Gurman werkt Apple aan een goedkopere headset.

| Lees ook: Dit moet je weten over de Apple Vision Pro