Apple vraagt leveranciers om displays met hogere pixeldichtheid voor toekomstige XR-brillen

Apple heeft Samsung Display en LG Display gevraagd om hogere resolutie beeldschermen voor zijn toekomstige brillen voor mixed reality die vanaf 2024 verschijnen. Eerder wilde de techgigant een pixeldichtheid van 2.800 pixels per inch, maar dat heeft Apple nu aangepast naar 3.500 ppi.

Samsung Display en LG Display verzorgen beide de OLEDoS-panelen voor de nog niet aangekondigde XR-brillen van Apple. OLED on Silicon maakt gebruik van silicium in plaats van glas voor het paneel en is bij uitstek geschikt voor gebruik in apparaten voor mixed reality. De displays zijn efficiënter, helderder en sneller in vergelijking met standaard OLED-schermen.

Wisseling van de wacht

Naar verluidt worden de beeldschermen van Samsung en LG volgend jaar nog niet gebruikt door Apple in de eerste bril voor mixed reality die het bedrijf wil uitbrengen, meldt The Elec. Deze beeldschermen worden geleverd door Sony. Naar verwachting nemen Samsung en LG deze taak vanaf 2024 over.

Concept Apple AR/VR-headset
Onofficiële render van de XR-bril van Apple (Afbeelding: Ian Zelbo)

Samsung werkt daarnaast aan een LEDoS-technologie met een pixeldichtheid van 6.600 pixels per inch. Naar verluidt vindt het Zuid-Koreaanse bedrijf dat OLEDoS een lagere toetredingsdrempel heeft dan LEDoS. Met LEDoS wil de fabrikant vervolgens uitlopen op concurrenten als LG en Sony.

Apple werkt mogelijk aan drie headsets

Er gaan geruchten rond dat Apple momenteel aan drie headsets werkt. Het gaat om de Reality Pro die in 2023 moet verschijnen, gevolgd door een Reality Pro 2 of Reality One, en een AR-headset die nog lang niet verschijnt. De displays in dit artikel zouden voor de Reality Pro 2 of Reality One bedoeld zijn.