Apple wil ‘Reality’-handelsmerken vastleggen voor AR/VR-headset

Apple wil naar het schijnt de handelsmerken ‘Reality One’, ‘Reality Pro’ en ‘Reality Processor’ vastleggen. Vermoedelijk gaat het hierbij om merknamen die het bedrijf wil gebruiken voor de aankomende AR/VR-headset. Eerder wilde apple ook ‘realityOS’ vastleggen in het handelsregister.

In de handelsmerkaanvragen staan verwijzingen naar een virtual- of augmentedrealityheadset, meldt Bloomberg. Een interessant detail is dat Apple de aanvraag niet zelf heeft ingediend, maar gebruikmaakt van ‘lege’ vennootschappen. Dat gebeurt vaker wanneer grote bedrijven een bepaalde aanvraag geheim willen houden voor de buitenwereld. Immersive Health Solutions, zat eerder dit jaar ook al achter de aanvraag voor ‘realityOS’.

De aanvragen van Apple zijn nog niet goedgekeurd, dus het is mogelijk dat Apple een andere naam voor zijn AR/VR-headset moet zoeken in het geval dat de handelsmerken worden afgekeurd. De handelsmerkaanvragen zijn gedaan voor verschillende landen, waaronder de Verenigde Staten, Europa, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.

Apple Reality One

Het lijkt erop dat Apple van plan is om zijn aankomende mixedrealityheadset de naam Reality One te geven. Mogelijk verschijnt er (op een later moment) ook een high-end versie met de naam Reality Pro. Wanneer Apple zijn eerste stappen in de wereld van virtual- en augmented reality officieel naar buiten brengt, is nog niet bekend.

Apple Event op 7 september

Volgende week kondigt Apple zijn nieuwe smartphonereeks aan. Naast de iPhone 14 wordt naar verwachting ook de nieuwe Apple Watch geïntroduceerd. De kans dat de AR/VR-headset van Apple op 7 september wordt getoond, is vrij klein. Volgens analist Ming-Chi Kuo zijn er leveringsproblemen van onderdelen, waardoor de mixedrealitybril pas in 2023 wordt verwacht.