AR-bril van Apple komt nog zeker enkele jaren niet op de markt

De AR-bril van Apple is nog altijd in ontwikkeling, maar volgens Bloomberg verschijnt het apparaat voorlopig nog niet. Journalist Mark Gurman schrijft dat Apple-medewerkers niet geloven dat de AR-bril binnen enkele jaren al klaar is. Geruchten die over een release in 2027 spreken, moeten daarom met een korrel zou genomen worden.

In zijn nieuwsbrief voor Bloomberg schrijft Mark Gurman dat Apple zich opnieuw focust op de ontwikkeling van zijn AR-bril. De ontwikkeling zou zich nog in een vroeg stadium bevinden, waardoor het voorlopig nog niet op de markt zal komen. Het apparaat lijkt waarschijnlijk meer op de Ray-Ban Smart Glasses van Meta dan op de Vision Pro-headset van Apple zelf. De bril is dan ook lichter van gewicht.

Volgens geruchten moet de AR-bril van Apple in 2027 verschijnen, maar dat spreken ingewijden tegen. Bronnen binnen Apple zeggen tegen Gurman dat de bril niet binnen enkele jaren al klaar is. Het is niet duidelijk wanneer het product uiteindelijk wel op de markt zal komen. Ondertussen werkt Apple aan een goedkopere versie van de Vision Pro. Het bedrijf is naar verluidt wel gestopt met het ontwikkelen van een opvolger voor de mixedrealityheadset.

| Lees ook: Pico 4S verschijnt mogelijk binnenkort