Zombies schieten in VR: Arizona Sunshine 2 verschijnt in december

De VR-zombiegame Arizona Sunshine 2 verschijnt op 7 december. Dat maakt de Nederlandse ontwikkelaar Vertigo Games bekend. De zombieshooter wordt beschikbaar op de Meta Quest-brillen, de PlayStation VR2, SteamVR en het Pico-platform.

Vertigo Games deelt de releasedatum van de VR-zombiegame in een nieuwe trailer met gameplaybeelden. Het vervolg op de VR-klassieker uit 2016 draait om de zoektocht naar Patient Zero, de aanstichter van de zombieapocalpys.

Zombies uitroeien in Arizona Sunshine 2

Spelers worden dit keer bijgestaan door een hond, genaamd Buddy. Deze sidekick helpt niet alleen bij het uitroeien van zombies, maar zoekt ook naar belangrijke items en draagt je uitrusting voor je.

De campaign van de VR-game bevat net als zijn voorganger een co-opmodus. Daarnaast bevat de game nieuwe langeafstandswapens, zoals een vlammenwerper. Verder is het mogelijk om handmatig te herladen en kunnen spelers onder meer een machete, een koevoet en een koekenpan gebruiken in meleecombat.

Arizona Sunshine 2 werd in mei van 2023 aangekondigd tijdens een PlayStation Showcase. Behalve een release in 2023 was er nog geen concrete datum bekend. In de trailer hierboven zijn de eerste gameplaybeelden van de VR-game te zien, die op 7 december verschijnt op de Meta Quest-brillen, PlayStation VR2 en VR-brillen die SteamVR ondersteunen.

| Lees ook: ‘Opvolger Quest 3 bevat geen controllers in doos’