Eerste visuele verbeteringen Asgard’s Wrath 2 beschikbaar op Quest 3

De VR-game Asgard’s Wrath 2 heeft de eerste visuele upgrade ontvangen voor de Meta Quest 3. De renderresolutie is hierbij verhoogd van 1.622 x 1.759 pixels naar 2.163 x 2.288 pixels, een stijging van ongeveer 30 procent. De visuele upgrade is na updaten standaard ingeschakeld.

Meta en de ontwikkelaar maakten eerder deze week al bekend met een eerste patch te komen voor Asgard’s Wrath 2. Sinds donderdag is de software-update er, inclusief twee nieuwe instellingen. Zo is de game nu in te stellen op 90 Hz. Aanvankelijk zou de game op de Quest 3 op 72 Hz draaien, zo bleek uit benchmarks van Team Beef.

Daarnaast is er een optie om Enhance Rendering in- en uit te schakelen, wat de resolutie verhoogt, alsook de afstand waarop objecten details verliezen. De ontwikkelaar zegt daarnaast dat er aanvullende verbeteringen onderweg zijn voor Asgard’s Wrath 2, maar dat het ‘enige tijd’ kan duren om de haalbaarheid te valideren.

Asgard's Wrath 2
(Bron: Sanzaru/Meta)

Asgard’s Wrath 2 is op 15 december uitgebracht voor de Meta Quest 3, Pro en 2. De game wordt momenteel gratis geleverd bij aankoop van de Quest 3-headset. Sinds de release ontving de game lovende kritieken op onder meer Metacritic, met een score van 93 uit 100. Onder meer gamenieuwssite IGN gaf de game een 10 uit 10. De game is ontwikkeld door Sanzaru Games, die in 2020 werd overgenomen door Meta’s Oculus Studios.

| Lees ook: VR-bril gekregen voor kerst? 7 tips voor een goede start