Astro Bot komt niet naar PlayStation VR2, zegt Sony

Astro Bot komt niet uit voor de PlayStation VR2-bril, ook niet in een later stadium. Sony zegt dat het spel, in tegenstelling tot Astro Bot Rescue Mission, niet is ontworpen voor virtual reality. De game werd onlangs aangekondigd voor de PlayStation 5-console.

Nicolas Doucet, creatief directeur bij Sony, zegt dat een VR-game specifiek voor dat medium moet worden ontworpen. Dat meldt PushSquare. Hoewel sommige (firstperson)games voor beide platforms kunnen worden uitgebracht, zijn de filosofieën voor een plat scherm en virtual reality fundamenteel verschillend. Eigenaren van de PlayStation VR2 hoeven daarom niet te verwachten dat de nieuwe Astro Bot beschikbaar wordt voor de headset. Ook enige tijd na de release van Astro Bot is het volgens Doucet onwaarschijnlijk dat er een VR-modus van de game wordt uitgebracht. Dat vertelt de creatief directeur aan Digital Trends.

Het is opmerkelijk dat Sony en Asobo Studio niet hebben overwogen om de nieuwe Astro Bot uit te brengen voor de PlayStation VR2. Astro Bot Rescue Mission uit 2018 was namelijk een groot succes voor de originele PS VR-bril en stat dan ook met stip op nummer één in onze lijst met beste PS VR-games. Bovendien betekent dit dat de PS VR2 sinds de release nog maar weinig goede firstpartygames heeft gekregen, naast Horizon: Call of the Mountain en de VR-modus van Gran Turismo 7.

| Lees ook: PlayStation VR2-adapter voor pc is vanaf 7 augustus te koop