‘ByteDance is van plan meer dan duizend werknemers van Pico te ontslaan’

Moederbedrijf ByteDance is naar verluidt van plan om een groot aantal werknemers van Pico te ontslaan. Volgens Tencent Technology News zijn de ontslagen ‘wijdverbreid’. Naar verwachting worden ‘meer dan duizend werknemers’ getroffen door de ontslagronde.

Volgens TTN is het VR-bedrijf officieel begonnen met de ontslagprocessen. Zo zijn er onder meer gesprekken over compensatieregelingen gestart. De ontslagronde zou het personeelsbestand van de VR-maker terugbrengen tot honderden medewerkers, meldt UploadVR. Op de piek had het bedrijf ongeveer 2000 werknemers in dienst. Vrij kort na de release van de Pico 4-headset op 18 oktober claimden insiders dat de verkoopcijfers van de VR-bril niet aan de verwachtingen voldeden.

In oktober verschenen de eerste geruchten dat ByteDance van plan was om Pico Interactive volledig stop te zetten. Die bewering werd vervolgens door de Chinese techgigant ontkend. Enkele dagen later bracht Chinaemail dat ByteDance zijn ‘strategische positionering van zijn VR-activiteiten heroverweegt’ en dat enkele belangrijke personen binnen het bedrijf zijn vertrokken of overgeplaatst naar andere functies.

ByteDance is niet alleen het moederbedrijf van TikTok, maar ook van Pico. De Chinese techgigant nam de start-up in 2021 over. Sinds de overname richt het bedrijf zich niet langer enkel op bedrijven met zijn VR-brillen, maar ook op (Europese) consumenten. De Pico 4 is bijvoorbeeld ook in Nederland en België te koop.

| Lees ook: Pico kondigt toolset aan voor creatie van sociale VR-werelden