D-Link onthult VR Air Bridge voor Meta Quest 2

D-Link heeft de VR Air Bridge aangekondigd. Met deze Air Link-dongle voor de Meta Quest 2 kan verbinding worden gelegd tussen de VR-bril en een pc. Hierdoor is het mogelijk om VR-games te spelen via SteamVR, maar dan met een stabielere verbinding dan direct via wifi.

Het was al mogelijk om een draadloze verbinding te leggen tussen de headset en een pc, maar deze nieuwe USB-dongle moet een betere verbinding tot stand brengen. Air Link verscheen in 2021 in een software-update voor de VR-brillen van Meta, maar deze verbinding via je wifinetwerk thuis is niet altijd even betrouwbaar. De USB-dongle van D-Link moet eventuele problemen verhelpen.

De VR Air Bridge van D-Link kan verbinding maken met de Meta Quest 2 door middel van Wi-Fi 6. De verbinding naar de pc verloopt met een USB 3.2 Gen 1-aansluiting. Dit moet zorgen voor een ‘hoge doorvoer en lage latency’, wat het signaal ten goede komt.

D-Link VR Air Bridge Air Link-dongle
(Afbeelding: D-Link)

Air Link-dongle: prijs en releasedatum nog onbekend

Het is nog niet bekend voor welke prijs de VR Air Bridge over de toonbank zal gaan. Ook de releasedatum is niet bekend, al stelt analist Brad Lynch dat het apparaat pas in 2023 wereldwijd beschikbaar wordt. Meer informatie over de aankomende Air Link-dongle voor de Meta Quest 2 wordt verwacht tijdens het Meta Connect-evenement dat plaatsvindt op 11 oktober. Dan wordt ook de aankondiging van de Meta Quest Pro verwacht.