Demeo krijgt ondersteuning voor handtracking op Meta Quest 2

De VR-game Demeo krijgt ondersteuning voor handtracking. Dat maakt ontwikkelaar Resolution Games bekend. Dit betekent dat gebruikers van de virtualrealitybrillen van Meta het spel binnenkort volledig zonder controllers kunnen spelen.

Volgens Resolution Games komen er ‘in de toekomst meer mixedrealityfuncties, waaronder handtracking’ naar Demeo. Bij deze functionaliteit worden de handen van de speler getrackt door de camera’s van de headset, waardoor het mogelijk is om zonder controllers te spelen. Het is nog niet bekend hoe de handtrackingfunctie in Demeo eruit zal zien. Waarschijnlijk zal het mogelijk worden om je handen te gebruiken om door de menu’s te navigeren, kaarten vast te houden en met de dobbelsteen te gooien.

Daarnaast komt een mixedrealityondersteuning voor de Meta Quest Pro en de Meta Quest 2. Hierdoor is het mogelijk om het spelbord van Demeo in de echte omgeving te plaatsen door middel van augmented reality. De game is ook speelbaar op andere VR-headsets, zoals de Pico 4 en VR-brillen die aan te sluiten zijn op een pc (via SteamVR). Later verschijnt Demeo ook op de PSVR2, die in 2023 wordt verwacht.

| Lees ook: Kolonisten van Catan is vanaf volgend jaar in AR te spelen