Deze polsband van Tap Systems tovert ieder oppervlak om tot toetsenbord

Tap Systems introduceert de TapXR-polsband. Hiermee is het mogelijk om waar je ook bent te typen, ook wanneer je jouw handen niet kunt zien als je een VR-bril draagt. Je hebt dus altijd een toetsenbord bij de hand.

Door met je vingers op het oppervlak te drukken, worden de bewegingen van je vingers omgezet naar tekst of een andere invoer. Het systeem zou ook gebruikt kunnen worden met mixedrealityheadsets, zoals de Meta Quest 2, Pico 4 en HTC Vive.

Eerder bracht Tap Systems een andere polsband op de markt, waarbij de gebruiker vijf ringen om zijn vingers moest dragen. Door middel van een aparte bluetoothontvanger konden deze worden verbonden met een smartphone of pc. De TapXR-polsband heeft geen losse ontvanger meer. De polsband kan direct communiceren met andere apparaten via bluetooth.

Batterijduur van 10 tot 14 uur

Volgens Tap Systems is de typeherkenning voor ’99 procent nauwkeurig’. Het apparaatje zou het zo’n 10 tot 14 uur moeten volhouden op een volle batterij. Binnen twee uur moet de polsband weer volledig opgeladen zijn.

De TapXR-polsband heeft een adviesprijs van 299 dollar en is verkrijgbaar in de kleuren zwart, lichtgrijs, donkergrijs, blauw, groen en rood.

| Lees ook: Anker brengt draadloze oortjes uit voor Meta Quest 2

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.