Disney+ brengt korte AR-film uit met Captain Marvel-ster Brie Larson

Disney+ heeft in Amerika de korte film Remembering uitgebracht met Captain Marvel-actrice Brie Larson in de hoofdrol. Het gaat om een AR-film waarbij je smartphone een extra dimensie kan geven. Door middel van een AR-app moet de film, die acht minuten duurt, tot leven komen.

De streaminggigant heeft een smartphone-app uitgebracht voor iOS-toestellen, waardoor de kijker een tweede scherm heeft om de film op te ervaren. Dankzij de ShazamKit-technologie van Apple herkent de AR-app de audiosignalen van de film op de tv. De app vertelt de gebruiker om zijn of haar smartphone naar de tv te richten, waarna de AR-ervaring start.

In Remembering wordt een schrijfster, gespeeld door Brie Larson, gevolgd terwijl zij bezig is met haar creatieve schrijfproces. Ze wordt afgeleid door een telefoonoproep, waardoor ze een belangrijk idee vergeet. Met alles wat in haar zit, probeert ze de gedachte terug te halen in een wondere wereld die haar eigen verbeelding moet voorstellen.

Niet beschikbaar in de Benelux

De AR-app is enkel beschikbaar op iPhones en iPads, en dus niet beschikbaar voor telefoons of tablets die op Android draaien. Ook is de augmentedrealityervaring niet beschikbaar in de Benelux. Door middel van een VPN is het mogelijk om alsnog toegang te krijgen tot de content op Disney+.

Marvel en AR

Pokémon GO-maker Niantic werkt daarnaast aan een AR-game rond de Marvel-franchise. Spelers kunnen hierbij hun eigen superheld maken om hun buurt veilig te houden tegen het kwaad. Zo kunnen de krachten van onder meer Doctor Strange, Thor en Cyclops verzameld worden. Maar ook andere bekende personages zoals Spider-Man, Wolverine en Captain America zijn van de partij. De AR-game verschijnt in 2023.