Duitse start-up komt met VR-platform voor auto’s

Holoride brengt een VR-platform op de markt die bedoeld is voor gebruik in auto’s. Passagiers die een HTC Vive Flow dragen in de auto kunnen gebruikmaken van het Holoride-platform. Wat er in virtual reality gebeurt komt dan overeen met de bewegingen van de auto, zoals remmen en gas geven.

De Duitse start-up zegt dat deze bewegingssynchronisatie moet voorkomen dat passagiers last krijgen van bewegingsziekte. Naast een HTC Vive Flow-bril heb je echter wel een geschikte auto nodig. Vooralsnog heeft Holoride enkel een samenwerking met Audi, maar mogelijk volgen andere autofabrikanten. Niet alle Audi’s zijn geschikt, maar enkel bepaalde modellen die na juni 2022 geproduceerd zijn. Verder is ook een ‘stabiele internetverbinding’ noodzakelijk.

Qua VR-games is het aanbod momenteel nog beperkt. Er zijn twee originele VR-games, twee puzzelspellen en vier educatieve ervaringen beschikbaar. De bibliotheek van Holoride moet volgens het Duitse bedrijf nog groeien. Het is niet bekend wanneer dit het geval is. Voorlopig is het platform alleen in Duitsland beschikbaar, maar het bedrijf stelt dat andere Europese landen later volgen.

Holoride: 699 euro voor het hele pakket

De Holoride-bundel met HTC Vive FLow, 8BitDo Pro 2-controller, Safety Strap en een Holoride-jaarabonnement is beschikbaar voor 699 euro. Het abonnement is noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van het platform. Na het inbegrepen jaar kost het abonnement 14,99 euro of 19,99 euro per maand, afhankelijk van of je kiest voor een jaarabonnement of een maandelijks opzegbaar abonnement.

| Lees ook: PSVR2 verschijnt op 22 februari voor 600 euro