Verkoop Quest 3 Elite Strap met batterij tijdelijk stopgezet vanwege accuproblemen

Meta stopt tijdelijk met de verkoop van de Quest 3 Elite Strap met batterij. Dit zou veroorzaakt worden na berichtgeving over accuproblemen. Er wordt gewerkt aan een nieuwe versie. Voor gebruikers met een exemplaar van de hoofdband wordt naar een oplossing gekeken.

Naar verluidt was de Elite Strap met batterij bij diverse gebruikers niet in staat om de Quest 3-headset op te laden, terwijl de hoofdband normaal gesproken ongeveer twee uur extra accuduur moet bieden. De accuduur van de Quest 3 zelf, zonder hoofdband met batterij, ligt rond de twee tot drie uur.

Tegen Road to VR vertelt Meta dat het probleem verband houdt met de firmware van het apparaat. Toch is het probleem niet op te lossen met een software-update, meldt het bedrijf tegen Mixed. Het probleem zou alleen te verhelpen zijn tijdens het productieproces. Het moederbedrijf van onder meer Facebook en Instagram zegt dat het daarom werkt aan nieuwe exemplaren van de Elite Strap zonder accuproblemen.

| De Meta Quest 3 is onder andere verkrijgbaar bij Coolblue

Reeds verkochte exemplaren van de Elite Strap met accu voor de Quest 3 worden niet teruggeroepen door Meta. Het bedrijf vervangt exemplaren van geval tot geval. Officiële retailers hebben het product inmiddels uit de online winkels gehaald. Wie problemen heeft met de hoofdband wordt gevraagd contact op te nemen via Meta’s helpdesk.

Ook productieproblemen bij Elite Strap voor Quest 2

Het is niet voor het eerst dat Meta productieproblemen ervaart met de hoofdband. Voor de Quest 2 is er ook een Elite Strap (met batterij) beschikbaar. Sommige hoofdbanden gingen aanvankelijk snel kapot door ontwerpproblemen, waarna Meta besloot de garantie van de banden te verlengen.

| Lees ook: Productie Quest 3 is volgens analist aanzienlijk verlaagd