Ghost Signal: A Stellaris Game is de nieuwe roguelike-VR-game van Fast Travel Games

Uitgever en ontwikkelaar Fast Travel Games heeft zijn volgende VR-game onthuld. Ghost Signal: A Stellaris Game komt aan het begin van 2023 exclusief uit voor de Meta Quest 2. Het gaat om een spin-off van de 4X-strategiegames uit de Stellaris-franchise.

Ghost Signal: A Stellaris Game wordt aangekondigd als een actiegame die zich afspeelt in de ruimte en roguelike-elementen bevat. Dat laatste betekent dat spelomgevingen telkens willekeurig gegenereerd worden en dat je mogelijk alles kwijtraakt als je personage sterft. Het is mogelijk om je ruimteschip, Aurora, te upgraden. Je gaat als speler op zoek naar een spooksignaal, zoals de titel doet vermoeden. Onderweg mag je de nodige ruimtegevechten verwachten.

Ghost Signal met slakkenaliens

Kijkend naar de trailer heeft de VR-titel wel wat weg van No Man’s Sky, maar bevat duidelijke Stellaris-invloeden. Al is het maar omdat aliens eruit zien als slakken. Ghost Signal: A Stellaris Game komt exclusief naar de Meta Quest 2. Het is niet duidelijk of de game ook naar de nieuwe VR-bril van Meta komt, die op 11 oktober onthuld zal worden. Een exacte releasedatum is nog niet bekend, behalve dat de game aan het begin van 2023 zal verschijnen.

Fast Travel Games

De Zweedse ontwikkelaar en uitgever Fast Travel Games zit ook achter andere VR-titels, waaronder Virtuoso, EverSlaught Invasion, Apex Construct en Cities: VR. Die laatste is VR-versie van Cities: Skylines. Ontwikkelaar Purple Yonder maakte ook een citybuilder voor VR. Little Cities is recent nog voorzien van nieuwe content.