Apple werkt aan goedkopere Apple Vision Pro met prijs tussen 1.500 en 2.500 dollar

Apple werkt naar verluidt aan een goedkopere Apple Vision Pro die tussen de 1.500 en 2.500 dollar kost (ten opzichte van 3.500 dollar). Om de kosten te drukken kiest Apple er mogelijk voor om het scherm aan de buitenkant van de mixedrealitybril weg te halen. Ook zouden er minder sensoren geplaatst worden aan de buitenzijde en wordt de bril voorzien van een andere chip.

In plaats van de M2-chip uit de eerste mixedrealitybril van Apple, zou het bedrijf bij de goedkopere Apple Vision Pro kiezen voor een iPhone-chip, meldt Bloomberg. Het zou bijvoorbeeld kunnen gaan om de A16 Bionic uit de iPhone 15 (Plus) of de A17 Pro uit de iPhone 15 Pro (Max). Dat zijn ook krachtige chips, maar de M-chips die Apple in MacBooks en sommge iPad-modellen stopt, hebben nog betere prestaties.

| De Vision Pro is in Nederland te koop bij Bol.com (partner).

Door het scherm aan de buitenkant van de minder prijzige versie van de Apple Vision Pro weg te halen, zal er geen EyeSight aanwezig zijn. Anderen kunnen de ogen van de drager van de bril dus niet zien. Daarnaast worden er mogelijk enkele sensoren en camera’s aan de buitenzijde weggehaald, zegt Bloomberg-journalist Mark Gurman in zijn nieuwsbrief. Welke impact het verminderen van deze onderdelen precies heeft op de prestaties, is niet duidelijk.

Man draagt Apple Vision Pro
De originele AR/VR-bril van Apple in actie. (Bron: Apple)

Goedkopere Apple Vision Pro is duurder dan Meta Quest Pro

De eerste versie van de Vision Pro van Apple is tijdens het WWDC-congres in juni aangekondigd en verschijnt begin 2024. De mixedrealitybril heeft een prijskaartje van 3.500 dollar. Dat is fors duurder dan de Quest Pro van concurrent Meta. Die headset is in oktober 2022 uitgebracht voor 1.800 euro (1.500 dollar). Door de verminderde vraag naar de headset is de prijs zelfs naar beneden bijgesteld, tot 1.200 euro. Het is (nog) niet bekend of en wanneer de goedkopere Apple Vision Pro daadwerkelijk verschijnt.

| Lees ook: Meta Quest 3 vs. Meta Quest 2: dit zijn de grootste vernieuwingen