Hand Tracking 2.1-update voor Meta Quest 2 en Quest Pro moet voor betere tracking zorgen

‘Binnenkort’ verschijnt de Hand Tracking 2.1-update voor de Meta Quest 2 en recent onthulde Quest Pro. De update moet de betrouwbaarheid van de handtracking verbeteren. Zo zouden je handen na de toekomstige update minder vaak moeten verdwijnen.

Ook moet de Hand Tracking 2.1-update voor de Meta Quest 2 en Quest Pro de nauwkeurigheid van voorspellingen verbeteren, meldt UploadVR. Volgens Meta zijn er daardoor soepelere handbewegingen en houdingen, voornamelijk bij snellere bewegingen. De update moet ook de betrouwbaarheid van het knijpgebaar verbeteren door het aantal foutieve detecties te verminderen. Bovendien moet de update ervoor zorgen dat je handen sneller weer gedetecteerd worden.

Verschijnt later dit jaar

Het is niet bekend wanneer de update precies naar de Meta Quest 2 en Quest Pro komt, maar het volgt in elk geval later dit jaar in de vorm van een softwareupdate. Eerder dit jaar verscheen de Hand Tracking 2.0-update voor de Quest 2 en iets later volgde ook de originele Quest-headset. Deze update bracht al een significante verbetering met zich mee. Meta wil daar met de 2.1-update nog een stapje bovenop doen.

| Lees ook: Meta kondigt Meta Quest Pro aan voor 1.800 euro