HTC teaset de komst van een kleinere HTC Vive-bril

HTC heeft een afbeelding gedeeld waarop een klein deel van een aankomende HTC Vive-bril te zien moet zijn. Het lijkt te gaan om een kleinere headset. In de reacties onder het bericht noemt het bedrijf namelijk meerdere keren het woord ‘klein’. Dit kan betekenen dat het gaat om de opvolger van de HTC Vive Flow.

Op Twitter plaatst HTC de tekst “Go small or go home” bij de afbeelding. In de reacties onder de tweet schrijft HTC onder meer “We’re working on something big… we mean small” en “Do you like new VR headsets?”. Deze teksten suggereren dat er nieuwe, kleinere VR-bril onderweg is. Misschien gaat het wel om de opvolger van de HTC Vive Flow. Deze VR-bril verscheen ongeveer een jaar geleden op de markt en is met zijn 189 gram een erg lichte VR-bril.

Weinig details bekend over nieuwe HTC Vive

Op de afbeelding is verder vrij weinig van het design van de toekomstige VR-bril te zien. Eventuele specificaties zijn nog niet bekend. Ook over een eventuele releasedatum en prijs is nog niets te zeggen. Het is daarnaast niet geheel duidelijk of de headset ook gebruikt kan worden voor augmented reality. In reacties aan UploadVR en Mixed bevestigt HTC namelijk dat het om een ‘headset’ gaat, het woord virtual reality wordt niet genoemd.

| Lees ook: Meta kondigt Meta Quest Pro aan voor 1.800 euro