In de teardown van de Meta Quest 3 door iFixit is te zien dat de accu van de mixedrealitybril veel ruimte in beslag neemt. De headset is slanker dan zijn voorganger en beschikt over een grotere accu. Als je de voorplaat van de bril verwijdert, is te zien dat de accu nu bijna alle ruimte in beslag neemt.
Bij enkele andere VR-brillen zit de accu niet in de headset zelf, maar achterin de hoofdband. Hierdoor wordt het gewicht van de headset beter verdeeld. Dit is bijvoorbeeld het geval bij de Quest Pro en de Pico 4. De Apple Vision Pro heeft weer een externe accu om het gewicht volledig van je hoofd te verwijderen.
De accu in de Quest 3 bedraagt 19,44Wh. Dat is iets minder dan de 20,58Wh van de Quest Pro. Bij de Quest 2 was dit slechts 14Wh. Hoewel de accu groter is en zichtbaar meer ruimte inneemt, betekent dat niet dat de batterijduur langer is dan bij zijn voorganger.
Een ander opmerkelijke ontdekking in de teardown van de Quest 3 is dat de diepteprojector van de headset precies in de lege sleuf van de Quest Pro past. Ook die headset is door iFixit eerder al uit elkaar gehaald. Aanvankelijk zou de Quest Pro ook over een diepteprojector beschikte, maar Meta besloot deze enkele maanden voor de release te verwijderen. Volgens iFixit past de lintkabel zelfs op de connector van het Quest Pro-bord.
Hoe makkelijk is de Quest 3 te repareren?
Als het gaat om de repareerbaarheid van de Quest 3 heeft iFixit ook een antwoord. De mixedrealitybril krijgt een score van 4 uit 10. De verantwoording achter dat cijfer is voornamelijk dat er geen reparatiehandleiding of reserveonderdelen aanwezig zijn. Daarnaast is bij het ontwerp van de bril weinig rekening gehouden met de repareerbaarheid ervan. De Quest 3 lijkt dus niet heel makkelijk te repareren.
| Lees ook: Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen de Quest 3 en Quest 2