Kinderen onder de 13 mogen niet langer Rec Room gebruiken van Meta

Techgigant Meta wil niet langer dat kinderen onder de 13 jaar toegang hebben tot Rec Room op de Meta Quest-headsets. Dat betekent dat ‘junior accounts’ niet langer zijn toegestaan op de populaire sociale app. Om Meta’s eigen sociale app, Horizon Worlds, te gebruiken moet je ook 13 jaar of ouder zijn.

In een tweet van Rec Room is te lezen dat de sociale app van Meta niet langer gebruikt mag worden door gebruikers onder de 13. In elk geval niet op headsets van de techgigant, zoals de Quest 2. Deze leeftijdsgrens gaat in vanaf 14 november. Meer informatie is te vinden op de Q&A-pagina van de sociale app.

Volgens Rec Room blijven junior accounts nog wel beschikbaar op andere platforms waar de sociale app op te gebruiken is. Dat geldt zolang die VR-platforms toestaan dat gebruikers onder de 13 jaar toegang hebben. Het bedrijf vraagt gebruikers om op te letten en melding te maken wanneer zij vermoeden dat een kind onder de 13 toch actief is op de sociale app. Dat kan bijvoorbeeld wanneer een kind een account van een ander gebruikt of een valse leeftijd heeft ingevoerd.

Wilde Westen

Recent is Rec Room voorzien van een update waarbij een nieuwe western-achtige game is toegevoegd aan het sociale platform. De minigame Showgame maakt het mogelijk om vuurgevechten te houden als cowboys. Het sociale platform bestaat sinds 2016 en maakt het onder meer voor gebruikers mogelijk om eigen games te ontwikkelen en games gemaakt door anderen te spelen.

| Lees ook: Ghostbusters: Rise of the Ghost Lord verschijnt in 2023