Lego Bricktales VR verschijnt op 7 december voor Meta Quest 3, 2 en Pro

Uitgever Thunderful Games maakt bekend dat Lego Bricktales VR op 7 december naar de Meta Quest 3, Quest 2 en Quest Pro komt. Eerder kwam de niet-VR-versie al naar consoles, pc, Mac en smartphones. De VR-editie is geoptimaliseerd voor gebruik met een VR-bril.

De VR-versie van Lego Bricktales heeft ook een mixedrealitymodus, waarin je diorama’s op een tafel of andere plek in je woonkamer kan plaatsen. De gamewereld vloeit op die manier samen met de fysieke wereld. Verder is het de bedoeling van het spel dat je verschillende objecten uit Legostenen bouwt, puzzels oplost en nieuwe vaardigheden vrijspeelt om nieuwe gebieden te verkennen.

Lego Bricktales wordt omschreven als ‘episch avontuur in een wereld van prachtige Lego-diorama-biomen die steen voor steen zijn vervaardigd’. Je gaat daarnaast ‘op zoek naar inspiratie om je opa te helpen zijn vervallen pretpark nieuw leven in te blazen’. Daarbij neem je ‘je kleine robotvriendje op sleeptouw’. Verwacht daarnaast ‘zonovergoten woestijnen, een bruisende stadshoek, een torenhoog middeleeuws kasteel en tropische Caribische eilanden’.

De VR-port van Lego Bricktales werd tijdens het Meta Connect 2023-event aangekondigd voor het Quest-platform. De VR-game is vanaf 7 december verkrijgbaar voor 30 euro op de Meta Quest 3, de Quest 2 en de Quest Pro.

| Lees ook: Zombieshooter Arizona Sunshine 2 verschijnt in december 2023