Lenovo introduceert VR-headset Legion VR700

Lenovo kondigt een nieuwe standalone VR-headset aan. De Lenovo Legion VR700 concurreert qua design en prijs met de Meta Quest 2. Het is niet voor het eerst dat Lenovo zich in de virtuele wereld begeeft; het bedrijf bracht ook de Mirage Solo en de Mirage VR S3 uit.

De Lenovo Legion VR700 is een zwarte headset met zwarte controllers. De hoofdband lijkt op de Meta Elite Strap, met een groter steungedeelte aan de achterkant. De batterij is ook aan de achterzijde te vinden, om voor meer balans te zorgen. Er zijn vier camera’s aanwezig om de bewegingen van de speler te volgen: twee aan de bovenkant en twee aan de onderkant van de VR-bril.

Specificaties

De VR-bril maakt gebruik van een 4K-LCD-scherm met een resolutie van 3.664 x 1.920 pixels. De pixeldichtheid bedraagt 773 ppi. Er is een variabele verversingssnelheid van 72Hz/90Hz aanwezig en 6DOF-tracking.

De Legion VR700 wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon XR2-chipset, die ook in de Meta Quest 2 en HTC Vive Focus 3 te vinden is. De geheugenopslag bedraagt 256GB en er is 8GB RAM aanwezig. Ook kan het apparaat zowel bedraad als draadloos streamen. Over de batterijcapaciteit heeft de fabrikant niets naar buiten gebracht.

Chinese markt

De Lenovo Legion VR700 is momenteel alleen in China verkrijgbaar. Daar heeft het een prijskaartje van 2999 yuan. Dat komt neer op ongeveer 438 euro. Dat maakte de VR-bril goedkoper dan de Meta Quest 2, die deze maand in prijs werd verhoogd. Ook worden er 25 games meegeleverd, waaronder Arizona Sunshine, Fruit Ninja VR en Angry Birds VR: Island of Pigs.

Geen nieuwe speler in de VR-markt

Lenovo is niet nieuw in de wereld van virtual reality. De Lenovo Mirage Solo uit 2018 draaide op het voormalige Daydream-platform van Google. In 2020 volgde de Mirage VR S3, die mede door Pico Interactive is ontwikkeld. Deze VR-fabrikant werd vorig jaar door ByteDance opgekocht. De Mirage VR S3-headset is gericht op bedrijven, terwijl de Mirage Solo en de Legion VR700 voor consumenten bedoeld zijn. In 2017 introduceerde Lenovo de mixedrealitybril Explorer.