Lenovo onthult ThinkReality VRX-bril voor de zakelijke markt

De Lenovo ThinkReality VRX is een mixedrealitybril. Het heeft alle functies van een VR-bril en een AR-modus. Daarnaast is de MR-bril voorzien van pancake-lenzen en heeft passtroughmogelijkheden in kleur. Het is nog niet bekend wat de headset gaat kosten, maar de ThinkReality VRX is binnenkort verkrijgbaar.

De MR-bril maakt gebruik van inside-out-tracking door middel van vier camera’s in de headset. Daarnaast zijn er twee kleurencamera’s aan de voorkant die voor nauwkeurigere tracking moeten zorgen en de AR-modus mogelijk maken. Hierbij wordt de omgeving die door de headset wordt opgenomen getoond en aangevuld met computergegenereerde content. Daarnaast wordt Nvidia CloudXR ondersteund en is de MR-bril aan te sluiten op een pc.

De ThinkReality VRX maakt net als de aankomende Pico 4 en Meta Quest Pro gebruik van pancake-lenzen. Daarnaast zit de batterij aan de achterkant van de hoofdband, waardoor het gewicht van de bril beter verdeeld is. Lenovo heeft nog niet alle specificaties bekendgemaakt. De MR-bril beschikt over een Snapdragon XR-chipset van Qualcomm, maar het is niet bekend welke. Vermoedelijk gaat het om de XR2, aangezien dit momenteel de norm is.

Lenovo ThinkReality VRX XR-bril
(Afbeelding: Lenovo)

Lenovo ThinkReality VRX verschijnt binnenkort

Lenovo maakt de ThinkReality VRX beschikbaar vanaf begin 2023, maar aan het eind van 2022 komt de MR-bril voor een kleine groep partners uit in early access. Het is nog niet bekend welke prijs de mixedrealityheadset krijgt. Eerder bracht Lenovo de onder andere de Mirage Solo voor consumenten uit, deze draaide op het voormalige Daydream-platform van Google. In 2020 volgde de Mirage VR S3-headset voor bedrijven, in samenwerking met Pico. Ook bracht het bedrijf eerder dit jaar de Lenovo Legion VR700 op de markt.