Levitation-mod Half-Life: Alyx nu verkrijgbaar in Steam Workshop

VR-game Half-Life: Alyx heeft er een nieuwe mod bij. Levitation is vanaf vrijdag beschikbaar via Steam en is gratis voor iedereen die Half-Life: Alyx bezit. De mod voegt een nieuwe campaign toe, die zich afspeelt na de gebeurtenissen van de base game.

Volgens de modmakers voegt Levitation een verhaallijn van ongeveer drie tot vier uur toe. De mod werd in april van dit jaar aangekondigd, toen zou het nog om vier tot vijf uur gaan. Tijdens de PC Gaming Show werd meer bekendgemaakt over de mod.

Het verhaal van Alyx gaat verder in Levitation, waarbij een zwevend bouwwerk centraal staat. Alyx volgt het spoor van de rebellen Maya en Barry, die verdwenen nadat ze dit mysterieuze gebouw in Sector X onderzochten. Russell en G-Man keren ook terug in het verhaal.

Gratis verkrijgbaar in Steam Workshop

Om de onofficiële mod voor Half-Life: Alyx te kunnen spelen, moet je in bezit zijn van Half-Life: Alyx en natuurlijk over een VR-headset beschikken die met SteamVR werkt. De vijf delen waarin de mod is opgebouwd, zijn te downloaden in de Steam Workshop door op ieder deel te abonneren. Vervolgens worden de levels, acht in totaal, automatisch ingeladen tijdens het spelen.

| Lees ook: ‘VR-studio Camouflaj werkt aan Batman-game voor Quest 2’

Virtual Universe kan een commissie ontvangen wanneer je via links op deze website koopt.