Little Cities-update voegt nieuwe attracties toe

Ontwikkelaar Purple Yonder en uitgever nDreams kondigen de gratis Little Cities-update Attractions Update aan voor de Meta Quest 2. De update voegt nieuwe attracties toe waarmee spelers hun steden nog verder naar wens kunnen creëren en aanpassen.

In het bouwmenu van Little Cities is een nieuw tabblad verschenen, waarbij allerlei objecten kunnen worden toegevoegd aan de wereld, van donutshops tot parken. De nieuwe objecten fleuren niet alleen je stad op maar zorgen ook voor een hogere Style Rating. Dat is een nieuw systeem waarmee je stad wordt beoordeeld.

Net als andere gebouwen en objecten hebben ook attracties een eigen optimale plaatsing op de kaart. Zo kun je sommige parken beter in de buurt van woongebieden plaatsen en andere juist weer in de buurt van industrieterreinen. Logischerwijs komen strandstoelen het beste tot hun recht langs de kust. Door hier rekening mee te houden, kun je een hogere Style Rating verdienen.

Veel van de nieuwe toevoegingen in de attractie-update zijn klein van formaat en kunnen daardoor gemakkelijk je stad opfrissen. Hierdoor is het ook mogelijk om bestaande steden opnieuw onder de loep te nemen en wat kleine aanpassingen door te voeren om de stad te verbeteren.

Little Cities: handtracking-update

Eerder voegde Purple Yonder al handtracking toe aan de stadssimulator voor de Quest en Quest 2. Hierdoor is het mogelijk om de VR-titel te spelen zonder gebruik te maken van controllers. De functie moet wel eerst ingesteld worden op de Quest. In de het menu is deze optie te vinden onder ‘Handen en controllers’.