Logitech introduceert Chorus-speakers voor Meta Quest 2

Logitech komt met een nieuwe audio-accessoire voor de Meta Quest 2. De Logitech Chorus brengt volgens het bedrijf ‘een nieuw niveau aan immersieve, ultrarealistische audio’. De accessoire is op de hoofdband van de Quest 2 te bevestigen en is geschikt voor de standaard hoofdband en de Elite Strap.

De Logitech Chorus moet er volgens het bedrijf voor zorgen dat zowel ‘de grootste momenten’ als ‘de kleinste details’ in de virtuele wereld goed hoorbaar zijn. Logitech stelt dat je compleet wordt afgesloten van je omgeving, zonder dat je oren geraakt worden.

Het design van de Quest 2 heeft met de toevoeging van de Logitech Chorus wat meer weg van VR-headsets zoals de HP Reverb G2, Valve Index of HTC Vive Pro 2. De audio-accessoire is op eenzelfde wijze naar je oren te draaien.

Geen Elite Strap met batterij nodig

Het is de bedoeling dat de speakers op je headset bevestigd blijven. De accessoire hoeft dus niet na iedere speelsessie verwijderd te worden. Door middel van een USB-C-aansluiting is de Chorus aan te sluiten op de headset, waardoor het van stroom wordt voorzien. Er is dus geen Elite Strap met batterij nodig.

De Logitech Chorus heeft een prijskaartje van 99,99 euro en is beschikbaar vanaf 30 augustus.