Lynx komt in november met R1-mixedrealityheadset

Lynx komt in november van dit jaar met zijn nieuwe mixedrealityheadset: de Lynx R1. De eerste levering van de R1 verschijnt volgens de oprichter Stan Larroque tussen 10 en 15 november. De komst van de XR-bril werd uitgesteld vanwege leveringsproblemen.

Lynx is een Kickstarter-project van Stan Larroque. De mixedrealityheadset is op Kickstarter momenteel verkrijgbaar vanaf 530 euro. Meer dan 1.200 mensen steunen het project, waarbij er in totaal meer dan 725.000 euro is opgehaald. In een recente livevideo op YouTube legt Larroque uit dat er een ‘constante strijd is met leveranciers in Taiwan’. Het uitstel van de release van de Lynx R1 heeft dan ook te maken met het wereldwijde tekort aan halfgeleiders.

Op het gebied van virtual reality kan de Lynx R1 mogelijk niet tippen aan de VR-brillen van Meta en Pico, maar volgens Larroque biedt de headset een betere AR- en XR-ervaring. Daarnaast stelt hij dat de lenzen van het bedrijf ‘aantoonbaar beter zijn’ dan de pancakelenzen die steeds vaker naar dit soort headsets komen. Volgens Larroque zal mixed reality vaker gebruikt worden als benaming voor headsets dan VR en AR.

Is Lynx niet uit op je persoonlijke data?

Daarnaast stelt Larroque dat zijn Franse bedrijf gebruikmaakt van het ’traditionele Europese bedrijfsmodel’. De headsets van Lynx en het ecosysteem dat daarbij hoort zullen met winst worden verkocht. Daarnaast wijst hij naar socialemediabedrijven die hun headsets met verlies verkopen, waarbij hij impliceert dat het vanwege de gebruikersdata is. “Je koopt geen headset van Meta of Pico. Zij kopen jou”, zegt Larroque.

| Lees ook: Meta kondigt Meta Quest Pro aan voor 1.800 euro